Erasmus+ | Job shadowing v Prahe

Do IH Akcent Praha som išla v rámci Erasmus+ Mobility Job Observation od 19 – 23/07/2021.
Naši kolegovia v IH Akcent Prague ma nesmierne príjemne prekvapili svojim otvoreným a priateľským prístupom a profesionalitou, ako aj ochotou zdieľať know-how. Získala som množstvo informácií a podnetov k organizovaniu cambridgeských a iných skúšok v Prahe ako aj v kontexte Českej Republiky.

Spolufinancované Erasmus+

Mala som možnosť pozorovať pri práci vedenie firmy, hlavného metodika CELTA/ DELTA kurzov ako aj zástupcov skúškového centra. Môj pobyt bol zaujímavý z lektorského hľadiska (hospitácie online a prezenčných hodín), najmä však inšpiratívny z manažerského pohľadu.

Stretnutie s riaditeľkou školy bolo nesmierne podnetné a nieslo sa v skvelej atmosfére, za približne hodinu mi odovzdala veľké množstvo tipov a trikov, ostávam jej veľmi vďačná.

Okrem toho dlhé stretnutie s Head of Teacher Training, kde sme si vymenili skúsenosti z našich trhov a produktmi metodických kurzov a skoncipovali sme náčrt spolupráce IH Praha a IH Bratislava.
Taktiež stretnutie s pravou rukou pražského Exam Managera bolo veľmi príjemné a užitočné. Témou našich rozhovorov bola elektronizácia a úskalia počítačových skúšok.

Pravdepodobne netreba dodávať, že som mala absolútne unikátnu možnosť navštíviť Prahu v čase, kedy je tam málo turistov a napriek tomu, že toto nádherné mesto poznám pomerne dôverne a mám tu veľa blízkych priateľov, cez takúto optiku som Prahu doteraz nemala možnosť zažiť. Mobilitu hodnotím na 10/10 z pohľadu pracovného, sociálneho aj turisticko-náučného.


Erasmus+ info