4 návyky, ktoré vám pomôžu učiť sa jazyky efektívnejšie

4 tipy ako sa naučiť jazyky efektívnejšie

Cudzie jazyky nám umožňujú spoznávať rôzne kultúry, krajiny a ľudí po celom svete. Najuniverzálnejšou rečou je dnes angličtina, ktorá je samozrejmosťou najmä medzi mladými ľuďmi a práve vďaka nej už nemusíme hovoriť stovkami jazykov.
Ako sa však po anglicky naučiť? Prečítajte si nasledovné tipy!

 

Buďte neustále v kontakte s anglickým jazykom

Angličtina je jazykom budúcnosti a môžete ju nájsť všade. Jednoduchý tip, ako sa naučiť anglicky je - zabudnite na dabing, začnite filmy a seriály sledovať v originálnom jazyku. Nezabudnite prepnúť slovenské titulky na anglické. Po niekoľkých epizódach titulky vypnite a sústreďte sa na to, čo postavy rozprávajú. Či veríte alebo nie, vďaka leňošeniu pri seriáloch si nielen rozšírite slovnú zásobu, ale aj vety sa vám budú skladať jednoduchšie.

 

Myslite anglicky!

Znie to zvláštne? Možno. Ale pomáha to. Odsuňte slovenčinu bokom a skúste aspoň hodinu denne myslieť v angličtine. Nezáleží, či premýšľate o týždenných plánoch, včerajšom rande alebo o skvelom filme, ktorý ste videli v kine. Ak natrafíte na slovíčko, ktoré nedokážete preložiť, skúste ho opísať. Neklaďte svojej mysli žiadne medze.

 

Opusťte svoju komfortnú zónu

Ak sa angličtinu chcete naozaj naučiť, musíte ju začať aktívne používať. Zabudnite na svoj strach a hovorte. Robíte chyby a stresuje vás to? No a čo? Garantujeme vám, že nie ste jediní. Hovorte anglicky len tak s kamarátom. Dajte sa do reči s talianskym turistom. Sami uvidíte, že ani ľudia vo vašom okolí nemajú dokonalú angličtinu. Ľady dokáže prelomiť aj jazykový kurz, kde budete mať možnosť jazyk rozvíjať pod dohľadom skúseného lektora a zvládnete tak angličtinu rýchlo a efektívne.

 

Učenie angličtiny môže byť zábavné

Máte obľúbený magazín, spisovateľa alebo knihu, ktorú si už dlhšiu dobu chcete prečítať? Vyberajte si podľa toho, čo vás zaujíma. Ľahšie sa vám bude sústrediť na niečo, čo si užívate, ako na to, čo vás nudí.



Kurzy angličtiny