Seriály, ktoré sa oplatia pozerať v originálnom znení, keď sa učíte nemčinu

Ako sa naučiť po nemecky - pozerajte nemecké seriály


Učíte sa nemčinu? Tieto seriály sa vám oplatí pozerať v originálnom znení

Už dávno neplatí, že čas strávený pred televízorom vyjde navnivoč. Aj ten totiž môžete využiť efektívne. Pýtate sa, ako sa naučiť po nemecky? Začnite pozerať seriály v originálnom znení. Vďaka nim si totiž nielen zdokonalíte slovnú zásobu a vycibríte prízvuk, ale aj zrelaxujete po ďalšom náročnom dni. Mnohí tvrdia, že učenie jazyka je drina? Spravte si z učenia jazyka zábavu a presvedčte sa o opaku!

 

Pre milovníkov kriminálok

Neviete sa nabažiť kriminálnych príbehov? Vyskúšajte seriál Tatort (v prekl. Miesto činu), ktorý patrí medzi tie najpopulárnejšie. Každá z epizód vás zavedie do nového mesta, kde spolu s komisármi vyšetríte zločin. Vďaka rozmanitosti a rozličným dialektom či prízvukom je seriál skvelý pre ľudí, ktorí sa chcú naučiť po nemecky.

 

Relaxujte s romantickou drámou

Patríte skôr medzi tých, ktorí si radi vychutnajú dobrý dramatický príbeh? Verbotene Liebe (v prekl. Zakázaná láska) je to pravé pre vás. Dráma vás zavedie do tých najtemnejších zákutí. Drogy, alkoholizmus, násilie, incest, nevera – to všetko vám naservíruje bez akéhokoľvek prikrášľovania. Užijete si aj dosť romantiky, ktorej hlavnými predstaviteľmi sú súrodenci, dvojičky. Ak ste na príbeh Jana a Julie, ktorí boli od seba odlúčení už pri narodení, zvedaví, jednoznačne seriál vyskúšajte.

 

Zabavte sa so sitcomom

Seriál Stromberg sa odohráva v poisťovni a sústredí sa na oddelenie vedené Berndom Strombergom. Ten sa komicky snaží vyriešiť každodenné záležitosti a dosiahnuť, aby sa jeho oddelenie ukázalo v tom najlepšom svetle. Ako to už v komédiách chodí, jeho snaha je, bohužiaľ, neúspešná. Skvele sa zabavíte a, navyše, vaša nemčina sa zdokonalí, ani nebudete vedieť ako.

 

Cestujte do sveta príšer s fantasy

Upíri si našli cestu na obrazovky a ani Nemecko nie je v tomto prípade žiadnou výnimkou. Pax Aeterna vás zavedie do Cologne, kde sa novo prebudený upír ocitá uprostred bojov. Seriál v žiadnom prípade nešetrí akciou či krvavými scénami. Práve naopak, obe si užijete dosýta.

Odložte na chvíľu nudné učebnice bokom. Vyberte si jeden zo seriálov v nemčine a naučte sa po nemecky zábavnou formou. Hoci spočiatku možno nebudete rozumieť úplne všetkému, prekvapí vás, koľko sa toho dá vyčítať z mimiky a z gest. Už po niekoľkých epizódach sami uvidíte, ako sa vaša nemčina zlepšila.


Ak by vám to však nastačilo, môžete sa nemčinu naučiť aj v našich kurzoch

Kurzy nemčiny