Pripravte sa na štúdium v zahraničí s kurzom angličtiny v IH Bratislava

Pripravte sa študovať v zahraničí - kurzy angličtiny IH Bratislava

Štúdium v zahraničí nebolo nikdy také prístupné ako dnes. Študovať mimo Slovenska môžete na strednej či vysokej školy alebo cez agentúru aj po ich ukončení. Vďaka podobným príležitostiam nezískate len zaujímavú položku do svojho životopisu, ale aj novú skúsenosť plnú nezabudnuteľných zážitkov.

 

1. Globalizácia narastá

Medzinárodné spoločnosti si budujú obchodné vzťahy, ľudia odchádzajú za prácou do cudziny, kapitál nepozná hranice. Dnešný svet je čoraz viac previazaný a prepojenia medzi jednotlivými krajinami sú z roka na rok silnejšie. Práve preto je dôležité porozumieť iným kultúram a ich zvykom. Štúdium v zahraničí je preto viac ako len skvelým začiatkom. Spoznáte kultúru krajiny, v ktorej budete študovať. A nielen to. Rozhovormi so spolužiakmi z celého sveta zistíte, aké sú zvyky a život v ich domovine.

V anglickom jazyku sa môžete začať zdokonaľovať aj na Slovensku. Vyberte si vhodný kurz angličtiny v Bratislave, vďaka ktorému sa vaše konverzačné schopnosti razom vylepšia.

 

2. Novú kultúru nielen uvidíte, ale aj zažijete

Vyskúšať si každodenný život v inej zemi, to je zážitok, na ktorý len tak ľahko nezabudnete. Či už pôjde o návštevu najznámejších pamiatok po celej Európe, popíjanie saké v Japonsku alebo spoločné večere s priateľmi v Španielsku. Nový svet bude o poznanie odlišnejší ako ten, na ktorý ste zvyknutý.

 

3. Kontakty po celom svete

Štúdiom v zahraničí získate priateľstvá a kontakty po celom svete, ktoré vám jedného dňa môžu otvoriť dvere k niečomu novému. A ani nehovoriac o tom, že známych môžete po skončení pobytu bez problémov navštíviť a využiť tak príležitosť spoznať ďalšie zaujímavé miesta vo svete.

 

4. Kurzy angličtiny v Bratislave vám otvoria dvere ku kvalitnému vzdelávaniu

Niekedy nie je na škodu naučiť sa jazyk vopred. Hlavne, pokiaľ už teraz viete, že je vaším snom študovať na zahraničnej univerzite. Jazykové kurzy angličtiny v Bratislave vám k tomu môžu dopomôcť a zvýšiť vaše šance.

 

5. Stanete sa silnou a nezávislou osobnosťou

Štúdium v zahraničí vám pomôže s osamostatnením, zvýši vám sebavedomie a dovolí spoznať seba samého tak, ako nikdy predtým. Podobnou skúsenosťou odhalíte skryté aspekty vašej osobnosti. A v konečnom dôsledku vám môže dopomôcť aj k získaniu vytúženého zamestnania, keďže niektorí zamestnávatelia dokážu odvážneho ducha oceniť.
 


6. Rozvinú sa vaše komunikačné schopnosti

Jazyk môžete zvládnuť plynule aj bez toho, aby ste poznali každé slovko. Pravdepodobne sa mnohokrát počas vášho pobytu v zahraničí dostanete do situácie, kedy nebudete vedieť použiť ten správny výraz. Ako všetci pred vami, tak aj vy nájdete cestu ako konkrétne slovo, ktoré vám neprichádza na jazyk, opísať. Časom zistíte, že vám komunikácia ide zas o niečo ľahšie. Nakoniec sa dostanete do bodu, kedy pre vás bude rozprávanie v angličtine malina. Slová a vety sa z vás budú sypať bez premýšľania. Možno sa dokonca sem tam nachytáte pri tom, ako v cudzom jazyku premýšľate.

 

7. Zbavíte sa strachu

Gramatiku ako tak zvládate, hovorenému slovu tiež rozumiete, ale za nič na svete sa nedokážete prinúť vysúkať zo seba v cudzom jazyku ani vetu? Či veríte, alebo nie, podobným problémom netrpíte ako jediný. Mnohých zväzuje iracionálny strach. Medzi inými zahraničnými študentmi si však uvedomíte, že komunikácia je základ a na chybách vôbec nezáleží. Robí ich totiž každý. Dokonca aj rodený hovoriaci. Pokiaľ máte stále pochybnosti a uvažujete o tom, či pobyt v zahraničí zvládnete, pripravte sa naň. Prihláste sa na kurz angličtiny v Bratislave a zbavte sa strachu z rozprávania pred vycestovaním.

 

8. Uvidíte svet!

Samozrejme, že učenie jazyka nezahŕňa len vysedávanie v triede a naberanie nových vedomostí. Práve naopak. Štúdium v zahraničí ide totiž ruka v ruke s cestovaním. V novej krajine na vás čakajú vzrušujúce zážitky, exotické miesta, mestá plné kultúry a histórie, ktorá čaká len na to, aby ste ju objavili a v neposlednom rade niečo, čo okrem zraku obohatí aj vaše ďalšie zmysly – chutná kuchyňa.


Angličtina pre dospelých  Angličtina pre deti