Návyky, ktoré by ste si mali osvojiť, keď začnete navštevovať kurz angličtiny pre začiatočníkov

Návyky, ktoré si môžete osvojiť pri kurze angličtina pre začiatočníkov

Angličtina je svetovým jazykom a ovláda ju väčšina ľudí na svete, vďaka čomu sa ňou dorozumiete takmer všade. Využijete ju pri cestovaní, v práci či v škole. Angličtina vám otvorí dvere, za ktorými sa skrývajú mnohé príležitosti, skúsenosti a zážitky. Pokiaľ po anglicky zatiaľ neviete, je načase začať s učením a prihlásiť sa na kurz angličtiny pre začiatočníkov.

 

Jazykové kurzy angličtiny pre začiatočníkov IH Bratislava

Dnešná doba vám ponúka širokú škálu rozličných jazykových kurzov angličtiny pre začiatočníkov. Kurzy sú dostupné nielen pre malé deti a školákov, ale aj pre dospelých a seniorov. Vek totiž nie je žiadnou prekážkou.

Kurzy sú vedené skúsenými lektormi, ktorí vám pomôžu vyriešiť každý problém. Naučíte sa gramatiku, získate slovnú zásobu a budete rozumieť hovorenému prejavu. Po skončení kurzu angličtiny pre začiatočníkov môžete pokračovať na vyššiu úroveň.
 

Nespoliehajte sa len na kurzy, vybudujte si návyky a urýchlite proces učenia

Kurzy angličtiny pre začiatočníkov vám pomôžu zvládnuť cudzí jazyk efektívne, celý proces však môžete urýchliť, pokiaľ budete „študovať“ aj doma.
 

1. Pozerajte filmy a seriály v originálnom znení

Na internete nájdete mnoho filmov a seriálov dostupných s českými alebo slovenskými titulkami. Namiesto toho, aby ste siahali po dabovanej verzii, pusťte si tú originálnu. Vaše jazykové schopnosti sa okamžite vylepšia. Osvojíte si určité frázy, lepšie porozumiete rozličným prízvukom, vylepšíte si výslovnosť a v neposlednom rade získate novú slovnú zásobu. Čo môže byť lepšie ako zábava spojená s učením, pri ktorej si to, že sa učíte ani nebudete uvedomovať? Navyše, po čase sami zistíte, že žiaden dabing sa originálu nevyrovná a budete nedabované verzie vyhľadávať automaticky.

 

2. Naučte sa každý deň 3 nové slovíčka

Otvorte si každý deň slovník na náhodnej strane a naučte sa tri slová. Nasledujúci deň si slová z predchádzajúceho dňa zopakujte a pridajte k nim ďalšie tri. Táto technika vám nezaberie viac ako päť minút a pomôže vám rozšíriť si slovnú zásobu.

 

3. Označte si predmety v dome anglickým prekladom

Na samolepiace papieriky si napíšte názvy predmetov v angličtine, nalepte ich na konkrétne predmety a nechajte ich tam aspoň týždeň. Vždy, keď predmet budete používať, pohľad vám spadne na konkrétne slovo a vy si ho tak lepšie uchováte v pamäti.

 

4. Ranné zhrnutie

Nájdite si každé ráno päť minút na to, aby ste si nahlas alebo vo svojej mysli zrekapitulovali, čo ste robili predošlý deň a ako ste sa cítili. Pokiaľ vám chýba slovná zásoba, a vy niektoré zo situácii neviete opísať, nahliadnite do slovníka a pokúste sa zapamätať si daný výraz.

 

5. Čítajte po anglicky

V kníhkupectvách nájdete mnoho kníh v dvojjazyčnej verzii pre začiatočníkov. Kúpte si jednu a prečítajte si ju. Pokiaľ niektoré zo slovíčok nebudete poznať, stačí pozrieť na slovenský preklad a hneď zistíte, čo dané slovíčko znamená. Keď knihu dokončíte, neodkladajte ju. Prečítajte si ju znova, aby ste si do pamäti vryli aj tie slovíčka, ktoré vám ušli.

Pri čítaní, samozrejme, nejde len o slovnú zásobu. Čím viac toho v cudzom jazyku prečítate, tým jednoduchšie budete sami tvoriť vety.

 

6. Nebojte sa robiť chyby

Jednou z prekážok, ktorá nám bráni v učení angličtiny, je strach z chýb. Ak chcete strach prekonať, musíte si uvedomiť, že chyby sú úplne normálne a robí ich každý, nie len vy. Skúste sa porozprávať so spolužiakom na kurze angličtiny pre začiatočníkov a sami uvidíte, že ani jeho angličtina nie je dokonalá. Keď v anglickom jazyku pokročíte, bavte sa s rodenými hovoriacimi a nebojte sa výsmechu. Mnohí z nich žiaden ďalší jazyk (okrem angličtiny, ktorá je ich rodným jazykom) neovládajú a za vašu snahu vás budú obdivovať.


Angličtina pre začiatočníkov