7 dôvodov, prečo sa oplatí investovať do kurzu nemčiny


Nemčina je jazykom, ktorým v Európskej únii hovorí približne 100 miliónov ľudí. Nepoužíva sa len v Nemecku, ale aj v Rakúsku a Lichtenštajnsku. Nemecký jazyk patrí tiež medzi oficiálne jazyky vo Švajčiarsku, Belgicku a Luxembursku. Z uvedených informácií je teda jasné, že hovoriť nemecky nemôže byť na škodu. Práve naopak.



1. Nemčina je skvelá pre biznis

Mnohí tvrdia, že nemčina je pre podnikanie dôležitá a majú pravdu. Veľa spoločností totiž nemecký jazyk používa po celom svete na dennej báze. Navyše, komunikácia s potenciálnymi nemeckými partnermi v ich rodnom jazyku určite povedie nielen k lepším vzťahom, ale aj k efektívnejšej výmene informácií. A ktovie, v konečnom dôsledku to možno zvýši aj vaše šance na úspech.

 

2. Zlepšíte si pracovné vyhliadky

Nie je žiadnym tajomstvom, že mnohí Slováci pracujú práve v nemecky hovoriacich krajinách – v Nemecku a v Rakúsku. Kurz nemčiny vám práve preto môže pomôcť zvládnuť jazyk zas o niečo lepšie. Znalosť nemčiny vám otvorí mnoho dverí a zlepšíte si tiež vyhliadky u rôznych nemeckých a rakúskych firiem.

 

3. Spoznáte skutočný nemecký národ

Jazyk vám umožní baviť sa s rodeným Nemcom na úplne inej úrovni. Niektorí sú toho názoru, že v cudzom jazyku človek nedokáže vyjadriť všetko, čo by chcel. Ak teda budete s Nemcom komunikovať v angličtine, možno nepochopíte vtip, narážku či metaforu. Po zvládnutí nemeckého jazyka sa vám ale nič podobné nestane. Nahliadnete do nemeckej kultúry a zbavíte sa názorov o stereotypoch, ktoré v spoločnosti prevládajú.



4. Najvýznamnejšia reč vedy

Chcete pracovať v oblasti vedy a výskumu? V tom prípade je pre vás nemčina takmer nevyhnutnosťou. Pokiaľ sú teda vaše ambície vysoké a túžite patriť medzi špičky v odbore. Nemčina je totiž hneď druhou najdôležitejšou rečou vedy. Nemecko navyše poskytuje zahraničným vedcom aj výskumné štipendiá.

 

5. Užite si umelecké diela v origináli

Goethe, Kafka, Mozart, Beethoven. Mnoho slávnych umelcov, výtvarníkov, skladateľov či spisovateľov pochádza práve z Nemecka. A čo môže byť lepšie ako možnosť vychutnať si umenie v originálnom znení.

 

6. Študujte na nemeckej univerzite

Vedeli ste, že Nemecko má k dispozícii množstvo štipendií práve pre cudzincov s túžbou vzdelávať sa? Začnite chodiť na kurz nemčiny, zdokonaľte sa v jazyku a získajte aj vy možnosť študovať na prestížnej nemeckej univerzite.

 

7. Angličtina nestačí

Hoci si mnohí myslia, že angličtina je ako cudzí jazyk viac ako postačujúca, nemôžu sa mýliť viac. V dnešnej dobe je totiž angličtina samozrejmosťou. Od každého sa takpovediac očakáva, že angličtinu bude mať v malíčku. Práve preto by ste si mali rozšíriť obzory a venovať sa ďalšiemu jazyku – nemčine, ktorá vám poskytne mnoho výhod aj do budúcnosti.

Na učenie nového jazyka nikdy nie je neskoro. Možno si hovoríte, že s jazykom treba začať v detstve. Je pravda, že deti, ktoré sa učia nemčinu odmala, majú výhodu. To však ešte neznamená, že sa jazyk plynule nenaučíte v štyridsiatke. Skúsení lektori v našej jazykovej škole v Bratislave vám pomôžu a poskytnú vám všetky potrebné informácie o kurzoch nemčiny. A vy sa vďaka ich profesionálnemu dohľadu presvedčíte o tom, že jazyk sa skutočne dá zvládnuť v každom veku.


Nemčina pre doslepých Nemčina pre deti